املاک پرند
املاک پرند
براورد قیمت مسکن ملی پرند

آنچه در این مقاله میخوانید!

موضوع خانه‌دار شدن از جمله طرح‌هایی است که مورد توجه دولت‌های مختلف قرار گرفته و در این راستا طی چندین سال دولت‌ها تصمیم گرفتند تا سهم سنگین مسکن را در سبد خانوار کاهش دهند.

از این رو برای برآورده کردن آرزوی تهیه مسکن جوانان دولت نهم و دهم با عنوان «مسکن مهر» دست به کار شدند و تهیه مسکن را برای جامعه فاقد مسکن در دستور کار قرار دادند، اما با توجه به وجود برخی مشکلات این پروژه چندان مورد استقبال مردم قرار نگرفت.

اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم تصمیم بر اجرای طرحی دیگر برای تهیه مسکن برای مردم در نظر گرفته شد، با عنوان پروژه «نهضت ملی مسکن» که این پروژه بنا بر خبرها یک طرحی بی نقص نشان داده می‌شود ولیکن بطن قضیه چیزی مغایر با ظاهر مسئله است.

همزمان با اعلام آغاز ثبت نام طرح نهضت ملی تمام مردمی که خانه نداشتند برای به دست آوردن واحدی از این خانه‌ها متقاضی شدند و ثبت نام خود را تکمیل کردند.

تا این جای قضیه «طرح ملی مسکن» کاملاً به نفع مردم در حرکت بود تا اینکه در اسفند ماه سال گذشته همزمان با هیاهوی مردم برای خرید عید پیامک واریز آورده اولیه برای ثبت نام کنندگان ارسال شد که از طرفی خبری خوب برای خانه دار شدن محسوب می‌شد و از طرفی با توجه به خالی بودن جیب مردم ناراحتی و گلایه‌هایی در پی داشت.

 

جیب خالی مردم در کش و قوس برای خرید مسکن

رضا محمدی یکی از شهروندان اردبیلی با گلایه از پیامک‌های دریافتی واریز آورده اولیه در کمتر از یک ماه در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: این انصاف نیست به فاصله یک ماه ۸۰ میلیون از متقاضی دریافت کنید آن هم در این وضعیت اقتصادی و دقیقاً قبل و بعد عید که حساب اکثر مردم خالی است.

وی افزود: اگر اجاره نشین‌ها می‌توانستند هر ماه ۴۰ میلیون تومان پول جور کنند منتی برای ثبت نام در طرح «اقدام ملی» نداشتند.

این شهروند با بیان اینکه طبق برنامه اعلام شده پس از واریز آورده اولیه به مبلغ ۴۰ میلیون تومان ثبت نام کننده وارد طرح می‌شود و ادارات مربوطه باید زمین اعلامی را برای ساخت آماده‌سازی کنند و واریزی دوم را برای پی کنی و فوندانسیون از متقاضیان دریافت کنند، ادامه داد: درخواست واریز ۲ مرحله از آورده‌های مردم در حالی است که مسکن و شهرسازی اردبیل برای آماده سازی شهرک طی جلسه‌ای که با بذر باش در بهمن ماه ۱۴۰۱ داشتند هیچ گونه آماده‌سازی انجام نشده است.

پیشنهاد سردبیر
شکستِ بزرگِ طرحِ بزرگ مسکن ملی

محمدی خواستار شفاف‌سازی در خصوص موضوع مطروحه شد و افزود: مسئولان پاسخ دهند دلیل این آورده مرحله دوم متقاضیان از بابت چیست و اداره مسکن و شهرسازی به استناد چه قانونی کسی را که آورده دوم خود را واریز نکند حذف خواهند کرد در حالی که سازمان‌های مربوطه به تعهد و وظیفه خود عمل نکرده‌اند.

 

امیر غفاری دیگر شهروند اردبیلی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: چطور می‌شود در کمتر از یک ماه ۸۰ میلیون آورده از متقاضی طلب می‌کنند در حالی که به گفته خود اداره مسکن و شهرسازی هنوز زمین برای ساخت مسکن مشخص نیست این مبلغ‌ها را برای چه طلب می‌کنند؟ مگر نه اینکه قرار بود بر حسب پیشرفت کار مبالغ را دریافت کنند الان دریافت این آورده‌ها از متقاضی برای چیست؟

وی افزود: بنده به عنوان فرهنگی مستأجر، بعد ۴ سال چشم انتظاری مسکن ملی، حالا ۸۰ میلیون پول در عرض یک ماه را از کجا بیاورم.

آیا واقعاً طرح نهضت ملی مسکن برای فقراست؟

وعده ساخت مسکن یکی از مهم‌ترین وعده‌های دولت سیزدهم برای رفع فقر و شکاف طبقات اجتماعی بوده اما می‌خواهیم ببینیم آیا این وعده اگر عملی شود می‌تواند به این هدف برسد؟

برای ثبت نام در طرح نهضت ملی مسکن آورده مالی اولیه مردم باید حدود ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان باشد که به صورت چند قسط در حدود دو الی سه سال به حساب دولت ریخته می‌شود.

 

طبق بررسی‌ها و همچنین نظرات کسانی که ثبت‌نام کرده‌اند هنوز رقم اصلی آورده اولیه مشخص نیست و این اختلاف ۲۰۰ میلیونی خود حاکی از سرگردانی مسئولین این نهضت است!

پس از تحویل خانه به مردم که حتی آن هم مشخص نیست چه زمانیست، وامی به مردم تعلق می‌گیرد که گفته شده از ۶۰۰ میلیون تا یک میلیارد و دویست میلیون تومان است و باز هم این بازه درست مشخص نشده است، وقتی این سرگردانی در متولیان دیده می‌شود مردم حس می‌کنند هیچ مدیریتی پشت این پروژه وجود ندارد.

طبق اعلام دولت به طور متوسط برای بازپرداخت این وام مردم باید ماهیانه هفت تا ده میلیون اقساط پرداخت کنند که این مبلغ اوایل دولت تعیین شده و مشخص نیست این مبلغ در زمان تحویل ساختمان چقدر باشد؟ اگر فرضا اقساط وام ملی مسکن ۱۰ میلیون باشد، آیا توان پرداخت این وام را دارید؟

یکی از متقاضیان مسکن در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با نبود ساز و کار مشخص در واریز و دریافت مبالغ آورده گفت: هر چه داشتیم فروختیم و با مصیبت ۴۰ میلیون را واریز کردیم اما از آن زمان تا حالا پیامک واریزی بعدی ارسال نشده است.

پیشنهاد سردبیر
گزارش‌های بانک مرکزی درمورد مسکن دقیقا چهار ماه است که متوقف شده

وی ادامه داد: با مراجعه‌های پی در پی به راه و شهرسازی مسئولان این نهاد در نهایت گفتند زمینی که برای شما در نظر گرفته شده بود معارض دارد و نتوانستیم مسکن را بسازیم و حالا که مسکن را به روز به ما تحویل نخواهند داد چه کسی خسارت ۳ ساله ما را پرداخت خواهد کرد؟

متقاضیان با پرداخت آورده خود به ساخت واحدها کمک کنند

در رابطه با این مشکل سعی کردیم با مسئولان راه و شهرسازی گفت‌وگویی انجام دهیم که متأسفانه با عدم همکاری مناسب این اداره روبرو شدیم اما بنا بر اخبار گذشته مدیرکل راه و شهرسازی با اشاره به ارسال پیامک‌ها گفته است: از متقاضیان نهضت ملی مسکن که به تازگی پیامک واریز وجه را دریافت کرده‌اند، تقاضا داریم با پرداخت آورده اولیه به ساخت این واحدها در سریع‌ترین زمان کمک کنند تا واحدها به موقع تحویل داده شود چراکه به تناسب واریزی متقاضیان عملیات ساخت مسکن در این طرح سرعت می‌گیرد.

حیدری ادامه داد: به دلیل شرایط مالی متقاضیان ما در ۲ قسط ۸۰ میلیون تومان را قبل و بعد از عید درخواست کردیم تا واریزی را انجام دهند هر چند که در این فرآیند برخی مشکلات وجود دارد اما منابع مورد نیاز این طرح از طریق خود متقاضیان و تسهیلات بانکی تأمین می‌شود که با توجه به شرایط تورمی باید به سرعت ساخت این واحدها را شاهد باشیم.

وی در مورد قیمت تمام شده واحدهای مسکونی نیز تصریح کرد: به هیچ وجه از هم اکنون نمی‌توان قیمت تمام شده واحدها را اعلام کرد بلکه در زمان تحویل قیمت تمام شده واحد مسکونی محاسبه و به متقاضیان اعلام خواهد شد.

 

بنیاد مسکن متولی ساخت ۸۹۰ واحد مسکن ملی در اردبیل

حامد کیخسروی، مدیرکل بنیاد مسکن استان اردبیل نیز در رابطه با این موضوع در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بنیاد مسکن کارگزار نهضت ملی مسکن در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر است، اظهار کرد: در شهر اردبیل ۸۹۰ واحد ساخت مسکن برعهده بنیاد مسکن می‌باشد که از این تعداد ۶۰۰ واحد در شهرک نیایش و اندیشه فعال است.

وی افزود: ۲۴ شهر در استان اردبیل زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارند که در آنها ۳۰ هزار و ۳۰۰ نفر برای نهضت ملی مسکن ثبت نام کرده بودند که پس از بررسی ۵ هزار و ۴۷۸ نفر از آنها حائز شرایط تشخیص داده شدند.

پیشنهاد سردبیر
خبر مهم اول سالی برای یارانه بگیران مستاجر | شگفتانه بزرگ برای وام اجاره مسکن | وام 100 میلیونی رئیسی به همه

مدیرکل بنیاد مسکن استان اردبیل بیان کرد: در قالب طرح بنیاد ساخت ۳ هزار و ۲۸۲ واحد توسط این اداره آغاز به ساخت شده است که ۶۰۰ واحد در شهرستان پارس آباد، ۷۱۲ واحد در خلخال، ۲۰۸ واحد در نمین و ۲۴۰ واحد در بیله‌سوار را شامل می‌شود و از این واحدها ۷۰۰ واحد مراحل اداری را سپری می‌کند و ۲ هزار و ۵۶۸ واحد تاکنون پیشرفت فیزیکی خوبی داشته است.

کیخسروی با بیان اینکه بنیاد مسکن و راه و شهرسازی به دنبال حذف متقاضیان از مراحل بهره‌مندی از این طرح نیست، گفت: این پروژه‌ها متقاضی‌محور اجرایی می‌شود و باید متقاضیان در مراحل مختلف آورده خود را پرداخت کنند تا به سرعت شاهد تکمیل این واحدها و واگذاری آن باشیم و هر قدر متقاضیان در پرداخت آورده تأخیر داشته باشند، به همان نسبت واگذاری پروژه‌ها نیز با تأخیر و تعلل روبه‌رو خواهد شد.

با اینکه طرح ملی مسکن برای خانه دار کردن اقشار ضعیف و فاقد مسکن برنامه‌ریزی شده بود اما این در حالی است که تا چند سال قبل تا حدودی می‌شد به این آرزو رسید اما امروز با توجه به وضعیت اقتصادی و تورم، با پس‌انداز خانواده و وام مسکن هم دردی دوا نمی‌شود و به نوعی می‌توان گفت خرید خانه با حساب و کتاب جیب مردم هم خوانی ندارد.

طبق مشاهدات عینی خبرنگار مهر دلالان املاک همچنان کمین کرده‌اند تا خرید امتیاز را از صاحبانی که توانایی پرداخت اولیه را ندارند از دست ندهند و با پرداخت مبلغ کمی از هزینه امتیاز این طرح را به صورت قراردادی به نام خود ثبت کنند.

با توجه به توضیحات و گفته‌های مسئولان متولی ساخت مسکن ملی این پروژه همچنان روند عادی ساخت و ساز خود را طی می‌کند اما مردم همچنان نگران پرداخت آورده‌های خود برای این طرح هستند.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیازات 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

متاسفیم که این پست برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این پست را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می توانیم این پست را بهبود دهیم؟

این مطالب را هم بخوانید!
آغاز پرداخت وام ۳۵۰ میلیون تومانی مسکن ملی
افزایش قیمت مسکن ملی پرند
قیمت مسکن ملی به متری 20 میلیون رسید!

نظر شما برای ما مهم است ❤️

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *